schilderijen rond bijbelse thema's

uit 2013 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Nieuw Jerusalem

2019

naar aanleiding van Openbaring 21

Door een spiegel, in raadselen

2016

schilderij naar aanleiding van de bijbeltekst uit 1 Korinthe 13 vers 12. Wat we zien en meemaken begrijpen we vaak niet, maar er komt een tijd dat we het kunnen zien in Gods licht.
 

Eva en de ontdekking van de naakte waarheid

2016

Eva toen ze ontdekte dat de slang haar had voorgelogen en ze tegen God had gekozen. Het licht verdween en het paradijs werd afgesloten. De naakte waarheid drong zich aan haar op.

Het nieuwe Paradijs

2016

Het nieuwe Paradijs naar aanleiding van Openbaring 22. Daar wordt beschreven dat er een rivier door het nieuwe Jeruzalem stroomt, die ontspringt van de troon van God. Dat daar levensbomen staan aan weerskanten en dat de volken er genezing door vinden.

doop

2015

de diepte van de doop. Water stroomt, kracht en licht komt van God, Hij kiest uit en belooft. Bij de doop van Jezus zag men de Geest 'als een duif' uit de hemel neerdalen.

We hebben Jezus gezien

2014

"We hebben Jezus gezien!" is een portret van verschillende mensen waar je bijbelse figuren in kunt zien, die leefden in de tijd van Jezus. De lege plek stelt Jezus voor, die weer terug is naar de hemel, maar Hij leeft nog. Dat geeft vreugde op het gezicht. Echter er is ook vervolging en angst, ook dat zien we terug op de gezichten.

De paarlen poort en de gouden straten

2013

Naar aanleiding van Openbaring  21 waar ons het nieuwe Jerusalem in alle schoonheid wordt getoond in een visioen: poorten van parels, straten van goud, muren van edelsteen en diamant.